Bij het typen van de zoektermen krijg je suggesties. Om deze te bekijken, gebruik je de pijltjestoetsen omhoog en omlaag. Met enter maak je een keuze. Als de selectie een zin is, wordt die zin als zoekopdracht gebruikt. Als de suggestie een link is, wordt de pagina geopend in de browser.
Communitybeleid

Gebruik en vermelding van beveiligingscamera's, opnameapparatuur, decibelmeters en slimme huishoudelijke apparaten

Hosts mogen geen beveiligingscamera's of opnameapparatuur hebben die een binnenruimte bewaakt, zelfs niet als deze uit staan. Verborgen camera's zijn altijd verboden geweest en blijven dat ook. Hosts mogen beveiligingscamera's buiten ophangen, maar ook decibelmeters en slimme apparaten hebben, mits die aan de onderstaande richtlijnen en toepasselijke wetgeving voldoen.

Deze regels treden in werking op 30 april 2024.

Beveiligingscamera's en opnameapparatuur

• Beveiligingscamera's en opnameapparatuur zijn alle apparaten die video's, foto's of audio opnemen of verzenden, zoals een babyfoon, deurbelcamera of een andere camera.
  • Verborgen beveiligingscamera's zijn ten strengste verboden.
  • Hosts mogen geen beveiligingscamera's en opnameapparatuur hebben die (een deel van) het interieur van een accommodatie bewaken, zoals een gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer of gastenverblijf. Oók niet als deze camera's of apparatuur uit staan.
  • Hosts mogen beveiligingscamera's en opnameapparatuur voor buiten hebben, mits vermeld wordt waar deze hangen (bijvoorbeeld: "In de voortuin hangt een camera", "Er hangt een camera bij de patio" of "Er hangt een camera bij het zwembad".)
  • Hosts mogen geen beveiligingscamera's en opnameapparatuur ophangen bij buitenruimtes waar gebruikers meer privacy verwachten, zoals de binnenkant van een afgesloten buitendouche of in een sauna.
  • Hosts zijn niet verplicht beveiligingscamera's en opnameapparatuur te vermelden die niet van hen is, zoals een beveiligingscamera in de lobby van een flatgebouw. Wel raden we aan om gasten op de hoogte te stellen van de aanwezigheid van dergelijke camera's.

Decibelmeters

• Decibelmeters zijn apparaten die het geluidsniveau en de duur ervan beoordelen, maar geen audio opnemen.
  • Hosts mogen een decibelmeter in de accommodatie plaatsen, mits de host aangeeft dat die aanwezig is en deze zich in een gemeenschappelijke ruimte bevindt.
  • Hosts hoeven niet aan te geven waar hun decibelmeters zich precies bevinden.

Slimme huishoudelijke apparaten

• Slimme huishoudelijke apparaten zijn producten die verbinding maken en communiceren met andere apparaten of netwerken, zoals Alexa van Amazon en Nest van Google.
  • Hosts mogen een slim huishoudelijk apparaat hebben.
  • Hosts zijn niet verplicht om de aanwezigheid van een slim huishoudelijk apparaat in hun accommodatie te vermelden, maar we raden dit wel aan. Ook moedige we hosts aan om gasten de mogelijkheid te geven de stekker uit het stopcontact te trekken of slimme apparaten uit te zetten.

Vermelden dat je een beveiligingscamera of opnameapparaat hebt

1. Klik op Advertenties en selecteer de advertentie die je wilt aanpassen.
  2. Klik onder Advertentie-editor op Je ruimte.
  3. Tik op Veiligheid van gasten.
  4. Klik op Veiligheidsvoorzieningen en vervolgens op Beveiligingscamera's of audio-opnameapparatuur aanwezig.
  5. Klik op Details toevoegen en beschrijf elk apparaat, waar dit zich bevindt (bijvoorbeeld: "Ik heb een camera in mijn voortuin.") en of het aan of uit staat.
  6. Klik op Doorgaan en vervolgens op Opslaan.

Je decibelmeters vermelden

1. Klik op Advertenties en selecteer de advertentie die je wilt aanpassen.
  2. Klik onder Advertentie-editor op Je ruimte.
  3. Tik op Veiligheid van gasten.
  4. Klik op Veiligheidsvoorzieningen en vervolgens op Beveiligingscamera's of audio-opnameapparatuur aanwezig.
  5. Klik op Decibelmeters en vervolgens op Opslaan.