Use up and down arrow keys to navigate suggestions.
Spring naar belangrijkste inhoud voor hulp

Hoe houd ik mijn account veilig?

Hieronder vind je een aantal tips om je account en je gegevens goed te beveiligen.

Multi-factorauthenticatie

Als je vanaf een nieuwe locatie inlogt of een wijziging aanbrengt in gevoelige gegevens, kunnen we je om enkele gegevens vragen zodat we zeker weten dat jij het bent. We kunnen je bijvoorbeeld vragen om de beveiligingscode in te voeren die we naar je telefoon of e-mailadres hebben gestuurd, of om enkele accountgegevens te verifiëren. Ook kunnen we een melding sturen als we vermoeden dat iemand anders toegang heeft gekregen tot je account. Als je denkt dat iemand zonder je toestemming heeft ingelogd op je account, controleer dan onmiddellijk je account viaJe account controleren.

Wachtwoordsterkte

Zorg ervoor dat je wachtwoord uit minimaal 8 tekens bestaat en probeer een combinatie te gebruiken van letters, nummers en speciale tekens (zoals #, $ en!). Kies voor je Airbnb-account een ander wachtwoord dan degene die je gebruikt voor bijvoorbeeld je e-mail, bank of sociale media. Op die manier is het minder waarschijnlijk dat een lek in je andere accounts impact heeft op je Airbnb-account.

Leer hoe jeje wachtwoord kunt bijwerkenofeen sterk wachtwoord kunt aanmaken.

Online beveiliging

Een paar algemene richtlijnen om je te helpen online veilig te blijven:

• Meld je altijd aan ophttps://www.airbnb.com: Controleer de URL van elke pagina voordat je je inloggegevens invoert. In geval van twijfel kun je altijd rechtstreeks https://www.airbnb.com in je browser typen.
  • Kijk of de URL begint met "https://".Dit betekent dat je verbinding is versleuteld, wat de integriteit en vertrouwelijkheid beschermt van de gegevens die tussen jouw computer en Airbnb worden verzonden. In sommige browsers staat er een slot-pictogram naast de URL om aan te geven dat de verbinding beveiligd is. Airbnb zal proberen om je browser te dwingen HTTPS te gebruiken, maar dit werkt mogelijk niet voor alle browsers.
  • Houd je apparaten en software bijgewerkt:Apparaatfabrikanten en softwareleveranciers leveren vaak updates die beveiligingsrisico's aanpakken en nieuwe beveiligingen introduceren.
  • Installeer antivirussoftware: Installeer antivirussoftware van een betrouwbare bron om veelvoorkomende virussen of andere soorten aanvallen te detecteren, te voorkomen en te verwijderen.
  • Controleer de afzender: Klik op geen enkele link en download geen bijlagen, tenzij je de bron kent en vertrouwt.

Betalingen en berichten buiten de site

Airbnb zal je nooit vragen om elders te betalen en we vragen je om alle betalingen en communicatie op het Airbnb-platform te houden. Deel je e-mailadres niet voor een reservering is geaccepteerd, maak geen geld over buiten het systeem van Airbnb en kijk altijd zorgvuldig naar e-mails die beweren van Airbnb te zijn. We zullen je nooit vragen om geld over te maken buiten Airbnb om of om ons per e-mail je wachtwoord te sturen.

Als je een verdacht profiel, advertentie of berichtenreeks ziet, kun je deze rapporteren om te laten controleren. Als iemand je per e-mail vraagt om buiten de site om te betalen of betaald te worden,laat het ons meteen weten.