Bij het typen van de zoektermen krijg je suggesties. Om deze te bekijken, gebruik je de pijltjestoetsen omhoog en omlaag. Met enter maak je een keuze. Als de selectie een zin is, wordt die zin als zoekopdracht gebruikt. Als de suggestie een link is, wordt de pagina geopend in de browser.
Zo werkt het

Inzicht in je bestand met persoonsgegevens

Als je een Airbnb-account hebt, kun je een kopie van je gegevens aanvragen als downloadbaar gegevensbestand. In dit artikel leggen we uit wat er precies in dat bestand is opgenomen.

Lees meer over je rechten als betrokkene.

Je gegevens opvragen

Wil je een kopie van je persoonsgegevens? Ga dan in je account naar het gedeelte Privacy en delen en selecteer Vraag je persoonsgegevens aan. Wanneer je je verzoek indient, heb je de keuze uit HTML-, Excel- of JSON-formaat. Zodra je gegevensverzoek is verwerkt, ontvang je een e-mail dat je gegevens te downloaden zijn.

Opmerking: Het gegevensbestand kan maar tijdelijk worden gedownload. Als je het gegevensbestand niet vóór de opgegeven datum downloadt, moet je het verzoek opnieuw indienen.

Inhoud van gegevensbestand

Het gedownloade gegevensbestand is een .zip-bestand. Pak het bestand uit om de inhoud weer te geven.

Als je voor HTML hebt gekozen, bevat de map het volgende:

• Een HTML-bestand van de verschillende categorieën persoonsgegevens van het Airbnb-platform.
  • Alle foto's, documenten en andere bijlagen die je aan Airbnb hebt verstrekt. Denk bijvoorbeeld aan profielfoto's, kopieën van legitimatiebewijzen en advertentiefoto's.

Zo ziet de inhoud eruit in het HTML-formaat:

Airbnb_data_file_DayMonthYear_GMT

├──── readme.HTML (leesmij-bestand met instructies)

├──── HTML

├ ├──── aparte HTML-bestanden voor elke gegevenscategorie (bijv. gift_card_usage.html, reviews.html, messages.html, enz.)

├──── attachments

├ ├──── airbnb_support_attachments (bijlagen die je naar tickets en chats van Airbnb Support hebt geüpload)

├ ├──── listing_permits (een lijst met accommodatievergunningen die je hebt geüpload)

├──── images

├ ├──── profile (eventuele profielfoto's)

├ ├──── selfies (eventuele selfies van gebruikers)

├ ├──── listings (eventuele afbeeldingen van je accommodatie)

├ ├──── ids (eventuele afbeeldingen van officiële legitimatiebewijzen)

Als je voor JSON hebt gekozen, bevat de map het volgende:

• Een aantal JSON-bestanden van de verschillende categorieën persoonsgegevens van het Airbnb-platform.
  • Alle foto's, documenten en andere bijlagen die je aan Airbnb hebt verstrekt. Denk bijvoorbeeld aan profielfoto's, kopieën van legitimatiebewijzen en advertentiefoto's.

Zo ziet de inhoud eruit wanneer je de map met JSON-bestanden uitpakt:

Airbnb_data_file_DayMonthYear_GMT

├──── readme.JSON (leesmij-bestand met instructies)

├──── JSON

├ ├──── aparte JSON-bestanden voor elke gegevenscategorie (bijv. gift_card_usage.json, reviews.json, messages.json, enz.)

├──── attachments

├ ├──── airbnb_support_attachments (bijlagen die je naar tickets en chats van Airbnb Support hebt geüpload)

├ ├──── listing_permits (een lijst met accommodatievergunningen die je hebt geüpload)

├──── images

├ ├──── profile (eventuele profielfoto's)

├ ├──── selfies (eventuele selfies van gebruikers)

├ ├──── listings (eventuele afbeeldingen van je accommodatie)

├ ├──── ids (eventuele afbeeldingen van officiële legitimatiebewijzen)

Als je voor Excel hebt gekozen, bevat de map het volgende:

• Een spreadsheet (.xlsx) met al je persoonsgegevens van het Airbnb-platform verdeeld over tabbladen in de Excel-werkmap.
  • Alle foto's, documenten en andere bijlagen die je aan Airbnb hebt verstrekt. Denk bijvoorbeeld aan profielfoto's, kopieën van legitimatiebewijzen en advertentiefoto's.

Zo ziet de inhoud eruit wanneer je de map met Excel-bestanden uitpakt:

Airbnb_data_file_DayMonthYear_GMT

├──── user_data.xlsx (Excel-bestand met je persoonsgegevens)

├──── attachments

├ ├──── airbnb_support_attachments (bijlagen die je naar tickets en chats van Airbnb Support hebt geüpload)

├ ├──── listing_permits (een lijst met accommodatievergunningen die je hebt geüpload)

├──── images

├ ├──── profile (eventuele profielfoto's)

├ ├──── selfies (eventuele selfies van gebruikers)

├ ├──── listings (eventuele afbeeldingen van je accommodatie)

├ ├──── ids (eventuele afbeeldingen van officiële legitimatiebewijzen)

Categorieën van persoonsgegevens

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende categorieën die mogelijk in je bestand met persoonsgegevens staan. Bepaalde informatie is alleen van toepassing op hosts, zoals informatie over advertenties en uitbetalingen voor hosts. Als een bepaalde categorie ontbreekt in je gedownloade map, betekent dit dat er geen gegevens in die categorie zijn.

• Profielgegevens: Een overzicht van informatie op je Airbnb-profiel (privé en openbaar), waaronder (maar niet beperkt tot) persoonlijke gegevens als wettelijke naam, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, contactpersonen bij noodgevallen, enz.
  • Berichten: Een lijst van alle berichten die je op het Airbnb-platform hebt verzonden en ontvangen, waaronder berichten die je naar hosts, gasten of Airbnb Support hebt gestuurd.
  • Zoekgeschiedenis: Een overzicht van je zoekopdrachten op het Airbnb-platform, waaronder naar accommodaties en ervaringen op Airbnb.
  • Boekingen: Een overzicht van al je eerdere en huidige boekingen van accommodaties (als gast en als host).
  • Ervaringen: Een overzicht van al je eerdere en huidige ervaringen op Airbnb (als gast en als host).
  • Betalingsgeschiedenis: Een overzicht van je transacties op Airbnb, waaronder je betalingen voor reizen en ervaringen.
  • Betaalinstrumenten: Een overzicht van al je huidige en eerdere betaalinstrumenten die je als gast en als host hebt gebruikt. Let op: bepaalde gevoelige gegevens, zoals creditcardnummers, kunnen om veiligheidsredenen onleesbaar zijn gemaakt.
  • Recensies: Een overzicht van alle recensies die je als host of als gast hebt geschreven of gekregen, waaronder beoordelingen.
  • E-mails met Airbnb Support: Een overzicht van al je e-mails van en naar Airbnb Support.
  • Advertenties: Alleen voor hosts. Een overzicht van al je huidige en eerdere advertenties met alle foto's en persoonlijke gegevens die je met Airbnb hebt gedeeld.
  • Advertentievergunningen: Alleen voor hosts. Een overzicht van alle vergunningen die je aan Airbnb hebt verstrekt om een advertentie te activeren.
  • Advertentiekalender: Alleen voor hosts. Een overzicht van de kalender van je accommodatie met daarin eerdere en aankomende boekingen voor elke afzonderlijke advertentie.
  • Snelle reacties van hosts: Alleen voor hosts. Informatie over al je opgeslagen snelle reacties.
  • Uitbetalingen voor hosts: Alleen voor hosts. Informatie over al je uitbetalingen als host, waaronder de toewijzing van inkomsten en verdeling van uitbetalingen.
  • Accommodatietarieven: Een overzicht van de tariefinstellingen van je advertentie, zoals Slimme Tarieven.
  • Activiteitenlogboek: Een chronologisch logboek van al je belangrijke activiteiten op het Airbnb-platform.
  • Accountbeveiliging: Een overzicht van de beveiligingsmaatregelen die je van Airbnb voor je account moest nemen.
  • Verificatie van identiteit: Een overzicht van officiële legitimatiebewijzen die je naar het Airbnb-platform hebt geüpload om je identiteit te bevestigen, voor zover toegestaan onder de toepasselijke wetgeving.
  • Meldingsgeschiedenis: De geschiedenis van alle advertenties, profielen of berichtenreeksen waarvan je melding hebt gemaakt bij Airbnb.
  • Handhavingsgeschiedenis: Een overzicht van eventuele maatregelen die Airbnb tegen je account heeft genomen, zoals het schorsen of deactiveren van je account.
  • Claims in het Resolutiecentrum: Een overzicht van je claims in het Resolutiecentrum met betrekking tot materiële schade, diefstal, ontbrekende voorzieningen, lichamelijk letsel, enz. die je als gast of host hebt ingediend of die tegen jou zijn ingediend.
  • Terugvorderingen: Een overzicht van eventuele formele betalingsgeschillen (terugvorderingen) die je met je bank/betalingsinstrument tegen Airbnb in gang hebt gezet.
  • Betalingsbeheer: Een overzicht van het betalingsbeheer van Airbnb voor jouw account.
  • Registratie van betalingsactiva: Informatie over de waarde van je betalingsactiva, waaronder tegoeden, gebruikerssaldi en virtuele valuta's.
  • Gebruik van cadeaubonnen: Informatie over de Airbnb-cadeaubonnen die je hebt verzilverd.
  • Betalingsverwerking (intern): Interne logboeken van verschillende transacties.
  • Ken-je-klant-gegevens van host: Alleen voor hosts. Informatie over je antwoorden aan Airbnb met betrekking tot de ken-je-klant-procedure voor hosts, waaronder je geboortedatum, nationaliteit, fiscaal identificatienummer, eventuele bedrijfsgegevens, enz.
  • Uitbetalingsmachtigingen: Alleen voor hosts. Informatie over de vragen en problemen omtrent machtigingen voor je uitbetalingen.
  • Betalingsverwerking: Informatie over je transacties en de betalingsverwerking door externe betalingsverwerkers.
  • Externe begunstigden (betalingen): Alleen voor hosts. Informatie over externe begunstigden en bedrijven waar jij als host betalingen naar overmaakt.
  • Tegoedbonnen en tegoed: Informatie over de Airbnb-tegoedbonnen en het tegoed dat je hebt gebruikt.
  • Betalingsbewijzen: Informatie over al je betalingsbewijzen en facturen op Airbnb.
  • Zoeksignalen: Verzamelde informatie over je zoekactiviteiten, weergaven en boekingen op Airbnb om de rangschikking van advertenties te verbeteren.

Hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over de inhoud van je bestand met persoonsgegevens, denkt dat er gegevens ontbreken of gewoon hulp nodig hebt, kun je een verzoek indienen.

Heb je algemene vragen over privacy of gegevensbescherming bij Airbnb? Stuur ons dan een e-mail of lees ons Privacybeleid.

Woon je op het Chinese vasteland? Raadpleeg dan de informatie die op jou van toepassing is.